Evangelische Kirchengemeinde A.B. Hermannstadt

BerichtVoluntari

 

Voluntarii parohiei - noua vecinătate

Vor unserer Apotheke

Zilnic sunt pe drumuri prin parohie: cei 38 de voluntari evanghelici, care vizitează aprox. 900 din cei 1100 de enoriași ai parohiei. Voluntarii în serviciul de vecinătate - ei sunt pensionari, angajați și studenți, care vizitează regulat enoriașii, care stau prin vecinătate și câteodată și mai departe. Ei stau de vorbă, povestesc noutățile de prin parohie, strâng taxele bisericești, aduc revista parohială și alte informații, câteodată și medicamente, și informează serviciul social sau preoții despre probleme sociale iminente, dorința de împărtășanie. Pe scurt, încearcă să intermedieze un ajutor. 

 

Încercăm să găsim un număr suficient de voluntari în parohie, astfel încât enoriașii din toate cartierele pot fi vizitați cel puțin de patru ori pe an. Ideal ar fi numărul de 45 de voluntari, de care suntem aproape. În ultimul an ni s-au alăturat 5 voluntari noi, din păcate au și decedat doi.

În ultimul an am avut două seminarii cu voluntarii. Pe lângă schimbul de experiență, am discutat temele: ce trebuie respectat la vizitele acasă; cele 10 reguli ale dialogului; roluri și personaje.

 

Căutăm voluntari

Parohia noastră vă invită să vă implicați ca volontari la diferitele proiecte sociale: vizite la cei singuratici acasă sau la spital, împărțirea de alimente, medicamente sau alte ajutoare, intermedierea vizitelor la medici, etc.

De ce să devin volontar?

1. Pentru a aduce ceva bucurie unor oameni în vârstă, chiar și numai cu un zâmbet.

2. Pentru că astfel particip la viața comunității și ajut activ să întrețin rețeaua de relații.

3. Pentru că veți face parte dintr-o echipă și veți fi invitați la diferitele evenimente dedicate volontarilor.

4. Pentru că vă lărgiți orizontul și căștigați experiență.

 

Cine are ceva timp de împărțit și dorește să se implice în viața comunității este invitat să vorbească cu Annemarie Fazakas din cadrul serviciului social comunitar al parohiei: tel: 0269-213141

21.12.19

Dona nobis pacem - Friedensgebet am 20.12. im Gedenken an die Opfer des Umsturzes in Hermannstadt

 

18.11.19

Am 14.11. wurden fünf neue Mitglieder in die Gemeindevertretung gewählt.

 

03.10.19

Am 10.11. 2019 findet in unserer Kirchengemeinde die Wahl für Mitglieder in die Gemeindevertretung s...

 

19.09.19

Am Freitag, den 20. September in dem Presbyterialsaal, Stadtfarrhaus Huet 1